Ziua 1
BUCURESTI a RUSE - EDIRNE a ISTANBUL Intalnire ora 05.30, plecare 06.00 la Gara de Nord. Plecare pe traseul Ruse -Stara Zagora -Edirne -Istanbul. Sosim seara, cazare la Istanbul.

Ziua 2
ISTANBUL - AYA SOFIA a PALATUL TOPKAPI a BASILICA CISTERNA a MOSCHEEA ALBASTRA Mic dejun. Ne pregatim si vizitam pietonal Piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul), adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.), Agia Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pt. aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Continuam cu Palatul Topkapi - resedinta sultanilor pana in1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, urmeaza Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Coloanele din marmura din interior, 336 la numar, sunt frumos luminate si conduc vizitatorii spre locul unde se afla 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta albastru deschis din interior. Timp liber. Cazare la Istanbul - la acelasi hotel.

Ziua 3
ISTANBUL- MOSCHEEA SULEYMANIYE - SOPPING a Croaziera pe BOSFOR Mic dejun. Vizitam pietonal Moscheea Suleymaniye, sau Moscheea lui Soliman Magnificul, una dintre cele mai mari moschei din oraCe, Cei una dintre cele mai cunoscute din Ceare. Sultanul si sotia lui favorita Hurrem Sultan, cunoscuta sub numele de Roxelana sunt ingropati in curtea acestei moschei. Moscheea se afla chiar pe malul Bosforului si al Cornului de Aur. Asadar privelistea din curtea exterioara a acestei moschei este superba. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume. Spre seara, optional (25 Euro/pers.) croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara, ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce. Cazare la Istanbul - la acelasi hotel.

Ziua 4
ISTANBUL a PALATUL DOLMABAHCE Mic dejun.Plecam de la hotel utilizand mijloace de transport in comun si vizitam Palatul DolmabahAee situat in cartierul Besiktas din Istanbul, pe coasta europeana a stramtorii. Palatul a servit ca principal centru administrativ al Imperiului Otoman din 1856 pana in 1887 si din 1909 pana in 1922. Palatul Dolmabahce e cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia: 15.000 de metri patrati construiti, 285 de camere, fara a socoti baile, holurile si anexele. In palat se intalneste opulenta orientala a celor sase sultani care l-au locuit (ultimii conducatori ai Imperiului Otoman) cu rafinamentul occidental. Timp liber in Istanbul si optional (45 Euro/pers), seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala. Cazare la acelasi hotel in Istanbul.

Ziua 5
ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne - Stara Zagora - Ruse. Ne oprim in Edirne si vizitam Moscheea Selimiye, unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclus pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Moscheea a fost construita Intre anii 1569 Cei 1575 de catre arhitectul Mimar Sinan, la cerinta sultanului Selim al II-lea. Sosire in Bucuresti seara tarziu, in functie de trafic si formalitati vamale. Itinerariu: Bucuresti- Edirne-Istanbul

Tariful include:
 -Transport autocar clasificat
 -4 nopti de cazare cu mic dejun hotel 3*
 -Ghid insotitor din partea agentiei
 -Vizitele mentionate in program
 -Reducere copii 5-9 ani/ 15 euro.

Tariful nu include:
- Supliment camera single: 90 euro
-Excursiile optionale
-Asigurare medicala/storno, sau alte cheltuieli personale;
-Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 5 euro/pers;
-Ghizi locali 10 euro/pers(se achita OBLIGATORIU indiferent ca se participa sau nu la activitatile programului turistic;)
-Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Iri Travel - Bulgaria Bucuresti - Istanbul
Transport Autocar Iri Travel - Bulgaria Istanbul - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bucuresti catre Circuit 5 zile-Istanbul, Metropola Celor 7 Coline, Toate locatiile, Turcia